Suomen lautapeliseura

Pelicon 10.6.2017 klo 11.00 – 17.30 Tampereella Suomen pelimuseossa

Lauantaina aamusta kokka kohden Tamperetta ja Suomen pelimuseota! Luvassa on päivä lauta- ja roolipelien parissa sekä tietysti museon näyttelyt ja erityisesti vaihtuvana näyttelynä Ropecon-näyttely! Paikalla ovat Vapriikin/pelimuseon väen lisäksi Ropeconin promo, Suomen Lautapeliseura, Lautapelikahvila Taverna, Tampereen D&D pelipäivät, Lautapeliopas ja Pathfinder Society Tampere.

Pelaamaan pääsee lautapelejä opastettuna ja opastamattomana – pelaamiseen on varattu yli kymmenen pelipöytää ja lautapelejä on valittavana sekä museon, lautapelikahvilan että seuran valikoimista. Roolipelejä peluuttavat Tampereen D&D pelipäivät ja Pathfinder Society Tampere.  Tarjoamme päivän aikana myös peli- ja hahmotohtoripalveluita. Puheohjelmassakin löytyy:

11.00 – 11.15 Tervetulosanat (Niklas Nylund / Suomen pelimuseo & Mauri Sahlberg / Suomen lautapeliseura ry)

11.15 – 11.45 Mitä Ropeconissa tänä vuonna tapahtuu (Pekka Wallendahl / Ropecon 2017)

12.00  – 12.30 Johdanto lautapelaamiseen (Tuomo Pekkanen / Suomen lautapeliseura ry)

13.15  – 13.45 Kaksikymmentä lautapeliä, jotka kaikkien pitäisi tuntea (Mikko Saari / Lautapeliopas)

Puhe-esitykset pidetään pelimuseon Areenalla, tervetuloa kuuntelemaan!

Museon löydät museokeskus Vapriikista, Alaverstaanraitti 5, 33100 Tampere. Aikuisten sisäänpääsy maksaa 12€ ja lapset, 7-17 vuotta, pääsevät kuudella eurolla.

Pelitohtorit

Onko sinulla peli-idea ja haluaisit kertoa siitä jollekulle? Onko sinulla proto ja haluaisit esitellä sitä? Lautapelioppaan ja Lautapeliseuran pelitohtorit Mikko Saari, Mauri Sahlberg ja Tuomo Pekkanen ovat käytettävissäsi. Varaa 20 minuutin aika tohtorille. Luonnollisesti tiedämme eniten lautapelien suunnittelusta, julkaisemisesta  ja pelaamisesta, mutta peli kuin peli, annamme jotakin rakentavaa palautetta. AIkoja voi varata välille 11.20 – 13.20 ja 15.20 – 17.00. Varauskirja löytyy Areenalta.

Hahmotohtori

Oliko sinulla juuri maailman mahtavin hahmo, maailman mahtavimmassa pelissä ja haluaisit kertoa siitä jollekulle? Oletko juuri menossa peliin ja hahmosi ahdistaa sinua? Pitäisi kirjoittaa uusia hahmoja peliin, mutta takki on tyhjä? Hahmon tausta ei tunnu oikealta? Tervetuloa hahmotohtorille. Hahmotohtori antaa vertaistukea – tohtori on itse kirjoittannut/luonut satakunta hahmoa – niin live- ja pöytäroolipeleihin kuin näytelmiinkin. Tässä hahmossan hahmotohtori Mauri Sahlberg ei edes pure. Tervetuloa – vaikka avautumaan tai hypettämään, kuuntelen tarvittaessa koko vartin keskeyttämättä. Vartin aikoja voi varata Areenalta väleille 12.30 – 13.15 ja 14.00 – 15.15.

Pelataan kun tavataan – ensi lauantaina Tampereella!