Suomen Lautapeliseura ry

Suomen Lautapeliseura ry (SLS) on suomalaisten lautapeliharrastajien yhteisö ja etujärjestö. SLS pyrkii edistämään suomalaista lautapelikulttuuria järjestämällä pelitapahtumia ja toimimalla yhdistävänä tekijänä Suomen lautapeliharrastajien välillä. Seuralla on noin 400 jäsentä eri puolilla Suomea.

Tausta

Suomen lautapeliseura perustettiin vuonna 1999 nimellä Suomen Diplomacy Seura. Aluksi seura keskittyi toimimaan Diplomacy-lautapelin ympärillä, mutta vähitellen toiminta laajeni yleisemmän lautapeliharrastuksen pariin. Nykyisen nimensä seura sai loppuvuodesta 2004, jolloin myös virallistettiin yhdistyksen muutos lautapelaamisen yleisseuraksi.

Pelitapahtumat

Seura järjestää vuosittain yksin tai yhteistyössä muiden järjestöjen kanssa useita pelitapahtumia. Tapahtumat ovat yleensä viikonlopun mittaisia ja tapahtumien keskeisintä antia on luonnollisesti lauta- ja korttipelien pelaaminen. Tapahtumissa järjestetään myös muuta ohjelmaa kuten pelidemoja, kilpailuja, työpajoja, tietokilpailuja, arpajaisia, ja mitä nyt milloinkin satutaan keksimään.

Seuran tapahtumakalenterissa on viime vuosina ollut vuosittain seitsemän pelitapahtumaa eri puolella Suomea. Lisätietoa tapahtumista Tapahtumat-sivulta.

Pelikerhot

Seuran paikallistoiminnasta vastaavat pelikerhot. Pelikerhoilla on tyypillisesti yksi tai useampia peli-iltoja viikossa ja peli-illoissa tietenkin pelataan lauta- ja korttipelejä. Peli-illat ovat kaikille avoimia ja illat pyritään järjestämään mahdollisimman helposti lähestyttävissä paikoissa (esim. kirjastot ja kahvilat).

Lisätietoa pelikerhoista löytyy Pelikerhot-sivulta.

Kerhotila

Seuralla on kerhotila Espoon Leppävaarassa, osoitteessa Bertel Jungin aukio 4. Kerhotilassa sijaitsee SLS:n pelikirjaston päävarasto. Pelikirjaston lisäksi kerhotilassa on 2 neljän hengen pöytää, 1 lyhyempi toimistopöytä, 7 tuolia ja 4 pallia pelaamiseen. Seuran jäsenet voivat varata kerhotilaa pelitilaksi.

Lisätietoja Kerhohuone -sivulta.

Hallinto

SLS on rekisteröity yhdistys jonka toimintaa ohjaa sääntöjen puitteisssa puheenjohtaja ja hallitus. Hallitus valitaan syksyisin vuosikokouksessa ja hallituksen toimikausi on kalenterivuosi.

Hallituksen lisäksi toimintaa ohjaavat ja pyörittävät aktiivit. Aktiivit vastaavat mm. tämän nettisivun ylläpidosta, tapahtumien järjestämisestä, pelikerhojen pyörittämisestä ja ylipäätänsä kaikesta mitä seurassa tapahtuu. Toisinaan ajantasalla oleva lista seuran aktiiveista ja heidän tehtävistään on seuran foorumilla.

Käytännössä seuran toiminta on hyvin joustavaa ja epäbyrokraattista. Suurin osa asioista hoidetaan foorumin kautta ja hallitus kokoontuu harvakseltaan hyväksymään ne päätökset joihin tarvitaan viralliset pöytäkirjat. Muuten toiminta pyritään pitämään mahdollisimman lähellä itse pelaamista.

Yhteystiedot

Seuran hallituksen ja muut toimihenkilöt löytää helpoiten seuran foorumilta. Vastuuhenkilöitä saa kiinni myös sähköpostilla osoitteesta info (at) lautapeliseura.fi ja hallituksen osoitteesta hallitus (at) lautapeliseura.fi.

Seura tiedottaa myös Blogin ja Facebookin kautta.

Yhteistyökumppanit

Seuran yhteistyökumppanit löydät Yhteistyökumppanit-sivulta. Yhteistyökumppaneiden tarjoamat jäsenedut löydät Jäsenedut-sivulta.