Tapahtumat ja kilpailut

Suomen Lautapeliseura organisoi vuosittain useita pelitapahtumia. Tyypillinen pelitapahtuma on yhden viikonlopun mittainen ja tapahtuman keskeisin ohjelmamuoto on erilaisten lautapelien pelaaminen ja muiden harrastajien tapaaminen. Tapahtumissa järjestetään tilanteen mukaan myös turnauksia, tietokilpailuja, työpajoja ja muuta harrastustoimintaan liittyvää toimintaa.

Tapahtumissa pelejä voi lainata lainaustiskiltä. Lainattavat pelit koostuvat niin seuran pelikirjastosta paikalle tuoduista peleistä että harrastajien paikalle tuomista peleistä. Lainaustapa vaihtelee tapahtuman mukaan; suuremmissa tapahtumissa pelejä lainataan panttia vastaan, kun taas pienemmissä tapahtumissa lainaustapahtuma on yksinkertaisempi. Tapahtumiin voi myös tuoda omia pelejä pelattavaksi.

Suurin osa tapahtumissa pelattavista peleistä sovitaan itse tapahtumapaikalla. Tämän lisäksi tapahtumissa pelataan etukäteen sovittuja pelejä. Etukäteen sovitut pelit ovat yleensä keskivertopelejä pidempiä ja siksi pelin aika ja pelaajat sovitaan etukäteen. Pelien ja pelaajien yhdistämisessä auttaa Vimpeli-nettipalvelu, jonka kautta eri tapahtumiin voidaan rekisteröidä pelejä ja niille pelaajia. Linkki kunkin tapahtuman Vimpelisivulle on yleensä mainittu tapahtuman omilla sivuilla ja foorumiketjussa.

Kenelle?

Seuran järjestämät tapahtumat on tarkoitettu kaikille lauta- ja korttipeliharrastajille. Seuran jäsenyys tai aikaisempi pelikokemus ei ole vaatimus tapahtumaan osallistumiseen. Lähes kaikki pelit aloitetaan käymällä läpi pelin säännöt. Uteliaisuus ja halu oppia säännöt riittää hyvin. Mahdollisista poikkeuksista tähän sääntöön mainitaan tapahtuman omilla sivuilla ja/tai seuran foorumilla.

Tapahtumat on pääasiassa suunnattu nuorille ja aikuisille – henkilöille, joiden oletetaan osaavan itsenäisesti lukea ja oppia pelejä. Joissain tapahtumissa on järjestetty erikseen ohjelmaa lapsille ja tästä mainitaan erikseen tapahtuman sivuilla.

Tapahtumakalenteri 2017

Alla oleva tapahtumakalenteri ei ole sitova. Tapahtumien toteutumisesta ja tarkemmista ajankohdista sekä yksityiskohdista tiedotetaan seuran blogissa (www.lautapeliseura.fi) lähempänä niiden ajankohtaa.

Tammikuu Tammikuun alussa järjestettävä Kinkkucon on Ropeconin jälkeen vanhin seuran tapahtumista, joka on järjestetty Kuopiossa vuodesta 2001 lähtien. Lisää tapahtumasta Kinkkuconin tapahtumasivulla.
Helmikuu
Maaliskuu Pääasiassa juna-aiheisiin lauta- ja korttipeleihin keskittyvä JunaCon järjestetään Turussa Sparkupissa 3.–5.3. JunaCon on järjestetty vuodesta 2010 lähtien Turussa. Osa seuran pelikirjaston peleistä on pelattavissa Tampereella Tracon Hitpointissa Tampere-talolla 4.–5.3.
Huhtikuu Jokicon Joensuussa 14.–16.4.

SMCon järjestetään 21.–23.4. Turussa Sparkupissa. Tapahtuman joukkueturnaukseen on ennakkoilmoittautuminen. Lue lisää SM-joukkueturnauksen sivulta ja Lautapeliseuran blogista.

Toukokuu Hexacon (19.–21.5) – alunperin Warcon – on vuoden toinen teematapahtuma. Nimensä mukaisesti tapahtumassa pelataan raskaampia ja pidempiä, pääsääntöisesti heksapohjaisia lauta- ja korttipelejä – tyypillisimmin konflikti- ja junapelejä. Ensimmäinen Warcon järjestettiin 2010 Helsingissä, josta tapahtuma muutti vuonna 2012 Tampereelle. Vuonna  2015 tapahtuman nimi muuttui Hexaconiksi ja coni muutti Kuopioon. Lisätietoa tapahtumasta Hexaconin tapahtumasivulta Lautapeliseuran blogista.
Kesäkuu Kesäkuussa järjestetään JyCon Jyväskylässä.
Heinäkuu Messukeskuksessa 28.–30.7. järjestetävä Ropecon on suurin pelitapahtuma, johon seura vuosittain osallistuu. Vuodesta 1994 lähtien järjestetty tapahtuma kokoaa on suomalaisia rooli-, kortti-, lauta- ja miniatyyripeliharrastajia yhteen suureen tapahtumaan. SLS on järjestänyt Ropecon-tapahtuman lautapeliohjelmaa vuodesta 2003 lähtien. SLS on myös Ropecon ry:n varsinainen jäsen.
Elokuu
Syyskuu Suomen suurin lautapelitapahtuma Lautapelaamaan järjestetään 15.–17.9. Helsingissä. Aikaisemmin Helcon-nimellä tunnettu tapahtuma on viime vuosina kasvanut noin sadan kävijän tapahtumasta useita satoja kävijöitä houkuttelevaksi lautapelimessuksi. Lisätietoa tapahtumasta Lautapelaamaan.fi -sivustolta.

Myös syyskuussa järjestettävä Aktiivicon (29.9–1.10.) on kutsutapahtuma joka on tarkoitettu seuran aktiiveille ja muille seuran toimintaa pyörittäville henkilöille. Legendaarisen maineen omaava tapahtuma järjestettiin vuosina 2006–2015 Sonkajärvellä Ylä-Savossa. Vuoden 2017 Aktiivicon järjestetään Tuusulassa.

Lokakuu Viikin pelipäivät järjestetään kolmannen kerran 14.–15.10. Asukastalo Kaaressa.
Marraskuu
Joulukuu