Seuran toiminta

Ajankohtaista

Vuoden 2017 SM-joukkueturnauksen kilpailupelit julkaistu – ilmoita joukkueesi mukaan nyt!

Tapahtumat ja kilpailut

Suomen lautapeliseura organisoi vuosittain useita pelitapahtumia. Tyypillinen pelitapahtuma on yhden viikonlopun mittainen ja tapahtuman keskeisin ohjelmamuoto on erilaisten lautapelien pelaaminen ja muiden harrastajien tapaaminen. Tapahtumissa järjestetään tilanteen mukaan myös turnauksia, tietokilpailuja, työpajoja ja muuta harrastustoimintaan liittyvää toimintaa.

Seuran järjestämät tapahtumat ja kilpailut

Seura on osallistunut vuosien saatossa useisiin erilaisiin tapahtumiin esittelemällä lautapelejä ja järjestämällä lautapeleihin liittyvää ohjelmaa. Ennen Ropecon ry:n jäsenyyttä Ropecon oli yksi tapahtumista, jonne seura tuotti peliohjelmaa.

Kansainväliset tapahtumat

Lautapelialan tärkein vuosittainen tapahtuma SPIEL järjestetään Saksan Essenissä vuosittain lokakuussa. Seura ei osallistu messuille yhteisönä mutta monet lautapeliaktiivit ja muut lautapelien parissa työskentelevät henkilöt osallistuvat tapahtumaan vuosittain. Messujen yhteydessä järjestetään myös lautapelaamisen EM-turnaus Europemasters, johon on viime vuosina osallistunut 1-2 suomalaista joukkuetta sekä Carcassonnen MM-turnaus, johon on suomesta osallistunut 1-2 kilpailijaa.

Suomalaisia pelaajia on osallistunut myös USA:ssa järjestettäviin World Boardgaming Championships (WBC) -turnaukseen.

Pelikerhot

Pelikerhot järjestävät säännöllisiä peli-iltoja eri puolilla suomea. Tyypillisellä pelikerholla on yksi peli-ilta viikossa, mutta muunkinlaisia aikatauluja on olemassa (esim. joka toinen viikko tai useampia peli-iltoja viikossa). Joillain pelikerhoilla on vakiopäivä ja aika, toiset vaihtelevat aikataulua tilanteen ja tilojen mukaan. Peli-illat ovat avoimia eli osallistuakseen ei tarvitse olla Suomen Lautapeliseuran jäsen.

Peli-illoissa tietenkin pelataan lauta- ja korttipelejä. Siinä missä pelitapahtumissa usein kokeillaan uusia pelejä, pelikerhoissa peletaan enemmän tuttuja pelejä tuttujen pelaajien kanssa.

Tutustu pelikerhoihin